“A zene a kiapadhatatlan öröm forrása!”

Mi is ez a Hangszersimogató?

A Hangszersimogató kezdeményezés hét évvel ezelőtt Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram díjas szaxofonművész zeneszerző ötlete alapján látott napvilágot.

A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Interaktív közös játék a hangszerekkel. A foglalkozások célja a hangszerek hangjának megismertetése és az együttzenélés, együtténeklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A gyermekeknek szóló koncertek sajátossága, hogy a kisemberek aktívan bevonódnak az előadásba, nemcsak közös énekléssel, táncolással, hanem a számtalan hangszerrel is, melyeken játszva, melyeket kipróbálva az előadás alatt is részévé válnak a produkciónak. A koncerteket követően a gyermekeknek lehetőségük van arra, hogy kipróbálják az összes hangszert, melyeken az előadók muzsikálnak, így hozva közelebb hozzájuk a zene és a zenélés varázslatos világát.

 “Gyermekkoromban sokszor szerettem volna kipróbálni különböző hangszereket hangszerboltokban, de a hangszerek ára és az eladók óvatossága miatt erre sosem volt igazán lehetőségem. Ebből a gondolatból kiindulva kezdtük el zenészbarátaimmal a Hangszersimogató foglalkozásokat, ahol interaktív módon van lehetőségük a gyermekeknek belekóstolni a közös zenélés és éneklés adta önfeledt hangulatba, amely akár a zeneiskolás évek elkezdése előtt hangszerválasztóként is tökéletesen funkcionálhat.”

A Hangszersimogató tagjai:

– Bársony Bálint – szoprán- és tenorszaxofon, furulyák, akusztikus gitárok, basszusgitár, ütőhangszerek, hangtálak, ének, vokál

– Korzenszky Klára – ének, vokál, gyermekpszichológus, a Hangszersimogató foglalkozás vezetője

– Elek Norbert – zongora, vokál

– Rieger Attila – elektromos és akusztikus gitárok, vokál

– Tar Gergely – egzotikus ütőhangszerek, afrikai dobok, csörgők, csengettyűk, hang drum, vokál

Közreműködik:
– Máthé László – basszusgitár, nagybőgő
– Végh Balázs – dob